3 klare fordele ved at vælge WordPress

Hvis man ser på statistikker over de mest anvendte CMS på internettet i dag, er der en klar tendens: WordPress er milevidt foran alle de andre Content Management Systemer i forhold til hvor ofte systemer er benyttet til at skabe hjemmesiden. Men hvad skyldes den store popularitet, hvad er det, som gør WordPress så dominerende? Vi har set på 3 af de mest klare fordele, når det kommer til at vælge WordPress.

Det er gratis

WordPress er faktisk helt gratis! Det populære system er et såkaldt open source projekt, hvilket betyder, at kildekoden er frit tilgængelig for alle! Man kan derfor tilpasse koden eller omskrive og udbygge den, hvis man har lyst og har evnerne til det.

Der findes også mange gratis installationsmuligheder af WordPress, hvor man blot med få klik kan sætte sin hjemmeside op via nem installation fra sin hosting-udbyder. Hermed kan man bygge en simpel hjemmeside hurtigt og være i luften på kort tid.

De gratis løsninger er dog ofte mere begrænsede i tilpasningsmulighederne, men for nogle er det nok. Skal man have en mere professionel løsning kan man enten vælge at købe et tema eller få designet sit eget. Sidstnævnte er naturligvis en smule dyrere, men er man en forretning med egen stil og identitet, er det naturligvis vigtigt, at hjemmesiden også afspejler dette.

Det er nemt

WordPress er kendt for at være et nemt system. Det betyder, at ansatte let kan lære at administrere det, og dermed kan bygge sider og nyt indhold, der giver værdi til forretningen.

Men WordPress er ikke kun nemt set i forhold til at arbejde med sideopsætninger, blogindlæg m.m. Det er nemlig også muligt at tilføje funktioner relativt nemt, da der findes en verden af plugins. Dermed kan du tage en standard installation og tilknytte moduler til SEO, tilmelding til nyhedsbreve og meget mere.

Næsten alle bureauer kan hjælpe dig

Skal du have professionel hjælp til din WordPress hjemmeside, er dette heller intet problem! Fordi systemet er så populært, findes der mange bureauer, der kan hjælpe dig med design, opsætning og udvikling. Du kan dermed få tilpasset systemet, så det matcher din virksomheds behov. Dette skyldes igen, at systemet er open source og kan tilpasses af personer med kendskab til HTML, CSS og PHP – altså udviklere.  

På den måde går du aldrig i stå, for der er altid hjælp at hente til dine behov og idéer.