4 gode tips til SEO optimering

Når man tænker på SEO-tekster, så kommer man måske hurtig til at tænke på langsommelige og kedelige hjemmesidetekster, som ingen gider læse igennem. Sådan er det også nogle gange, men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være. Her har vi samlet 5 hurtige og gode tips til, hvordan du kan lave SEO-tekster i høj kvalitet.

1. Fang læseren 

Effekten ligger i overskriften og er altafgørende for, om læseren klikker ind på netop din artikel. Find på en fængende og unik overskrift, som skiller sig ud fra mængden og lokker den nysgerrige læser ind på din hjemmeside. 

2. Link til eksterne sider med relevant indhold

Linkbuilding kan hjælpe din SEO optimering til at nå nye højder på de forskellige søgemaskiner. Det er naturligvis vigtig, at du linker til relevante sider og ikke blot smider et tilfældig link til en side om akvariefisk ind i en artikel om psykologbehandling. Det skal gerne give mening, men når det endelig gør, så er linkbuilding er et stærkt værktøj til at optimere din hjemmeside.

3. Gør SEO-teksten nem for læseren

Har du nogensinde prøvet at skimte gennem flere sider i en bog blot for at indse, at du faktisk slet ikke har forstået eller læst noget. Sådan kan det også være med SEO-tekster. Del gerne teksten op i kortere bidder af maks. 100 ord i hvert afsnit. Du kan også sætte vigtige fakta i bulletpoints, bruge kursiv eller fremhæve ting med fed skrift for at fange læserens opmærksomhed. 

4. Gør læseren nysgerrig

Det er vigtig at holde fast i læserens opmærksomhed, drive dem ind og holde dem engageret. Brug små cliffhangers i din tekst, eller put sætninger ind som: “Tænk over det her…”, “Men det er mere end bare det…” og “Forestil dig dette scenarie…”. Disse sætninger engagerer læseren og giver dem en følelse af, at de er med i teksten.