Hvorfor fejrer vi jul

Julen er en årlig fest til minde om Jesu Kristi fødsel, der fejres den 25. december som en religiøs og kulturel fest af milliarder af mennesker verden over. Det er en fest, der er central i det kristne liturgiske år, og den forberedes i adventstiden eller fødselsfasten og indleder de tolv juledage, som slutter efter den tolvte nat. Juledag er en helligdag i mange af verdens nationer, fejres kulturelt af et stort antal ikke-kristne mennesker og er en integreret del af jule- og feriesæsonen.

 

Det præcise årstal for Jesu fødsel, som historikere placerer mellem 7 og 2 f.Kr., er ukendt. I begyndelsen til midten af det 4. århundrede havde den vestlige kristendom placeret julen den 25. december, en dato, som senere blev overtaget i Østen. Juledatoen kan oprindeligt være blevet valgt for at svare til enten dagen præcis ni måneder efter, at nogle af de første kristne troede, at Jesus var blevet undfanget, datoen for vintersolhverv i den gamle romerske kalender eller en eller flere gamle hedenske fester, der blev fejret i december i Sydeuropa. En udbredt opfattelse går ud på, at de kristne valgte denne dato i et forsøg på at tilegne sig eller konkurrere med hedenske fester omkring vintersolhverv.

 

Julen spillede en rolle i den arianske kontrovers i det 4. århundrede

 

Kristne fejrer julen, fordi de tror, at Jesus Kristus blev født den dag. De tror også, at han er Guds søn, som kom til jorden for at frelse menneskeheden fra deres synder. Julen er derfor en meget vigtig dag for kristne.

 

For mange mennesker er julen også en tid til at være sammen med familie og venner, udveksle gaver og nyde særlig mad og drikke. Det er en tid på året, hvor folk ofte føler sig gladere og mere optimistiske. Så selv om du ikke fejrer jul af religiøse årsager, er der stadig masser af gode grunde til at nyde julen!

 

Hvad er din yndlingsting ved julen? Lad os vide det i kommentarerne nedenfor!

3 kommentarer til “Hvorfor fejrer vi jul”

Skriv en kommentar