De mest populære ting til jul

Når det er jul, gør vi en masse ting, som vi plejer at gøre. Vi forsøger meget sjældent at forny vores oplevelse af julen. Hvordan kan det være? Jo, forestil dig, at det endelig er blevet december, og du skal julehygge. Eller at det er juleaften. Det, der betyder noget på denne tid, er traditionerne. Vi glæder os til det, vi ved, der skal ske. Vi glæder os altså til det velkendte. Det, vi kender til, og det vi ved, at vi kan forvente. Det er fæstet grundlæggende og fundamentalt i vores kultur og den måde, vi er vokset op på. Vores forældre har videreført traditioner til os, og det er disse, vi holder i hævd, når kalenderen siger december.

Generelt gør vi det nogenlunde på samme måde. Vi ser julekalender, køber julegaver, bager småkager, spiser julemad, danser om juletræet og pakker gaver op. Sådan foregår det mange steder landet over. Vores traditioner inkluderer også mange af de samme ting. Forestil dig, hvis du skulle sidde og spise vegetarisk juleaften. Det er en meget fjern tanke for de fleste, og hvis det blev foreslået, ville de fleste ligeledes argumentere med, at af alle dage og af alle aftener, skal de ikke sidde og spise grøntsager og frugt juleaftensdag. Og det vil de gøre, fordi de netop holder så meget fast i traditionerne omkring juleaften.

De hyggelige ting, vi pynter med

En af de meget populære ting, vi generelt er enige om landet over, er julepynt. Der skal pyntes op for at markere, at det endelig er jul igen. Der bliver pyntet op både i de private hjem samt i gadebilledet. Den forståelse er vi altså helt fælles om, og der er ikke nogen, der brokker sig over, hvorfor der hænger julelys i gågader og butikker. Sådan er det bare.

Derhjemme kan det være, at du går rundt i julekostume, for at påvirke dit og andres julehumør lidt ekstra meget. At gå rundt i et kostume kan medvirke, at man netop også føler julen meget mere og tæt på. Det skaber en konstant bevidsthed om, hvad man har på.

Juletræet bliver pyntet med julekugler, man i dag kan få i mange forskellige farver. Det er nærmest blevet et oplagt samleobjekt, da der er så mange forskellige at samle på. Og et juletræ med alverdens forskelligefarvede julekugler kan se både imponerende og super smukt ud.

En kommentar til “De mest populære ting til jul”

  1. Meilleure application de contrôle parental pour protéger vos enfants – Moniteur secrètement secret GPS, SMS, appels, WhatsApp, Facebook, localisation. Vous pouvez surveiller à distance les activités du téléphone mobile après le téléchargement et installer l’apk sur le téléphone cible.

    Svar

Skriv en kommentar