Derfor bør du investere i et par waders i god kvalitet 

Waders er vandtætte bukser, som gør det muligt at stå i vandet og fiske. Mange steder langs den danske kystlinje kræver et par waders, før du kan nå frem til dem. Selv om man kan nå stedet fra land, er det stadig rart at have mulighed for at gå ud i vandet, hvis der er bid. Waders findes i mange prisklasser, og de findes endda til børn, så de små kan være med på fisketuren. De smarte bukser giver fiskerne lettere adgang til områder, hvor der er større sandsynlighed for, at fiskene holder til. Waders forhindrer også unødvendigt vådt tøj, som kan resultere i forkølelse senere hen. Waders er et vigtigt stykke udstyr for enhver fisker, der mener det alvorligt med sin hobby. For nybegyndere anbefales det dog, at man først prøver at fiske fra land for at se, om man har en interesse for sporten, før man investerer i et par. Der findes waders til alle former for fiskeri, så du kan helt sikker finde det rette par til dig. 

 

Find de perfekte waders til dine behov

 

Waders er en type fodtøj, der typisk bruges af lystfiskere og jægere. Der findes tre hovedtyper: neopren, åndbare og PWC. Neopren bukser er fremstillet af neopren og bruges primært om vinteren. Neoprens isolerende egenskaber gør det til et fremragende valg til fiskeri i koldere vand, da det tykke materiale indeholder luftlommer, der fanger varmen godt. Der findes flere neopren wader-modeller med en påsat støvle, men du kan også få modeller, der blot ender i en sok (stockingfoot). Modeller med en påsat støvle har en gummistøvle påsat, hvilket gør dem billigere, da du ikke behøver at købe vadestøvler separat. Til gengæld er komforten ikke helt så god som modeller med strømpefødder, hvor du skal købe vadestøvler separat. Åndbare waders er en tyndere og meget mere behagelig type at bruge. De er typisk fremstillet af stof som Gore-Tex eller WL Gore og kan bruges på alle årstider. Åndbare modeller med en fastmonteret støvle har tendens til at være dyrere end dem uden, men de giver større komfort og støtte. PWC modeller er designet til brug i vand i bevægelse, f.eks. når man jager eller fisker fra en kajak eller kano. De er fremstillet af vandtætte materialer som f.eks. PVC eller neopren og har ofte forstærkede knæ og sædeområder. Uanset hvilken type du leder efter, så er der helt sikker et par der passer til dine behov. 

 

Sådan får du mest ud af dine waders

 

En vadejakke er et stykke fiskerekvisit, der er lavet med henblik på at give fiskeren størst mulig bevægelsesfrihed og funktionalitet sammen med de traditionelle waders. Jakken er typisk kortere end almindelige jakker, så mindst mulig af jakken stikker under vandet, når fiskeren står ude i vandet. Designet tager også højde for de bevægelser, der indgår i kastefiskeri, så fiskeren kan udføre sit arbejde så effektivt som muligt. Alt i alt er en vadejakke sammen med et par waders i høj kvalitet et yderst nyttigt stykke fiskeudstyr, der kan gøre enhver fisketur mere behagelig og produktiv.

Skriv en kommentar