Derfor er Zinfandelvin så populær

Rigtig mange danskere drikker rødvin flere gange om ugen til aftensmaden, men nogle gange kan visse druer, hvorfra vinen kommer, efterlade en lidt bitter smag, hvis man ikke får den parret med den rigtige mad. Hvis du holder af at drikke rødvin og ønsker at blive endnu klogere på forskellige druesorter samt deres fordele, bør du læse med her for at lære mere om den meget specifikke druesort Zinfandel.

På trods af dens sløve begyndelse som en såkaldt dårlig og billig vin, er den blevet meget populær i Europa inden for ganske få år. Vinen passer rigtig godt til en lang række retter, hvilket kun gør den mere tilgængelig for alle.

Hvad er Zinfandel?

Du spørger sikkert dig selv om, hvad Zinfandel er, og hvor det besynderlige navn stammer fra. Zinfandel er en helt særlig druesort, som højst sandsynligt har fået sit navn fra ungarske guldgravere i USA i 1800-tallet, der efter guldfeberen valgte at slå sig ned som vindyrkere omkring Californien. Lang tid derefter blev vinen anset for at være tør og kedelig blandt amerikanske vinkendere, mest fordi vinen havde et lavt alkoholindhold.

Men det var først mange år efter i 1970’erne, hvor californisk Zinfandelvin rent faktisk blev populær verdenen over; i dag opkalder italienske vindyrkere minsandten også deres vine efter sorten for at hoppe med på bølgen! Dens popularitet stammer fra dens exceptionelt høje alkoholprocent og dens kraftige, krydrede smag, der er ulig nogen anden rødvin på markedet i dag.

En kraftig og mørk smag

Vinen er særpræget for dens ultrakraftige og frugtrige smag. Især californisk Zinfandel kommer til udtryk via sine smagsnoter af brombær, boysenbær og chokolade, hvilket passer godt til typiske tunge amerikanske retter som steak, kyllingevinger og andet grillmad. I

 Danmark vil denne vin med den helt unikke krydrede smag passe ekstremt godt til klassiske retter der indeholder kød, kartofler og brun sovs. Den ville også være et godt bud til julemaden for at skære igennem al den fede og søde mad, men samtidig også komplimentere den rige mad, da den har en høj alkoholprocent.

Hvis du ikke bryder dig om de tørre rødvine og er mere til de modne og kraftfulde druer med en højere alkoholprocent end normalt, bør du holde øje med Zinfandelvinen.

Perfekt til sommermaden

Findes der noget bedre end at drikke et dejligt glas rødvin på slutningen af dagen til et stort festmåltid af sommerens allerbedste grillretter? Zinfandel passer som sagt utrolig godt til de klassiske retter, man oftest ser blive tilberedt på grillen såsom rib eye steak, hot wings og andet kød, der har været gennem en smagfuld marinade af barbecuesauce først.

Nogle gange kan man føle sig lidt tung ved at spise al den rige og fede grillmad, men en glas vin har nok modenhed og styrke til at være i stand til at balancere den rige mad på en måde som et glas hvidvin eller en øl slet ikke har egenskaberne til. En flaske vin er også den ideelle vin at medbringe til en fejring eller et middagsselskab, hvor der vil blive serveret meget mad.

 

Skriv en kommentar