Fylder alkohol for meget i din hverdag?

 

Fylder alkohol for meget i din hverdag?

Tænker du nogle gange på om du drikker for meget alkohol?

Hvis du nogle gange tænker på om du drikker lidt for meget så er du ikke alene. Næsten 600.000 voksne i Danmark drikke for meget. Men hvad kan man gøre hvis man drikker lidt for meget?

 

Stil dig selv disse spørgsmål.

  • Hvis du er i tvivl, kan du stille dig selv disse spørgsmål.
  • Tager alkohol en stor del af din tid og energi?
  • Er du ikke i stand til at kontrollere, hvor meget du drikker?
  • Føler du, at du har brug for alkohol for at have det sjovt?

 

Hvis svaret er ja, så er det sandsynligt, at alkohol fylder for meget i dit liv.

Det kan være skadeligt for både dit fysiske og mentale helbred. I dette blogindlæg vil vi diskutere farerne ved et overdrevent alkoholforbrug og give nogle tips til at overvinde alkoholmisbrug.

 

Alkoholmisbrug kan have alvorlige sundhedskonsekvenser

Et overdrevent alkoholforbrug kan føre til en række sundhedsproblemer, herunder leverskader, hjertesygdomme og kræft. Det kan også forårsage problemer med dit mentale helbred, f.eks. angst og depression.

 

Søg professionel hjælp

 Hvis du drikker for meget alkohol, er det vigtigt, at du søger hjælp. Der er en række ressourcer til rådighed, som kan hjælpe dig med at overvinde afhængighed. Anonyme Alkoholikere er en velkendt organisation, der kan give støtte og vejledning. Der findes også mange behandlingscentre, der tilbyder programmer, der er specielt designet til at hjælpe folk med at overvinde alkoholmisbrug eller alkoholisme. Hvis du kæmper med alkoholmisbrug eller alkoholafhængighed, skal du ikke tøve med at søge hjælp. Der er mennesker, der ønsker at se dig lykkes med at overvinde denne sygdom.

 

Gratis alkoholrådgivning alle ugens dage

Du kan få gratis alkoholrådgivning alle ugens dage ved at ringe til Dyscon´s alkoholhotline på telefon 70205501. Her kan du få gode råd til hvordan du finder den rigtige hjælp og alkoholbehandling, som passer til dig og dine behov.

Alkoholrådgivningen ydes af professionelle alkoholbehandlere.

 

 

Er du pårørende til en med et alkoholproblem eller et alkoholmisbrug?

Hvis du er pårørende til en med et alkoholproblem, så kan det være meget svært. Du føler måske at du er meget alene om problemerne, men der er hjælp at hente. Du kan også kontakte alkohollinjen på telefon 70205501 og få gratis rådgivning og hjælp.

 

Alkoholproblemer og alkoholmisbrug kan overvindes med den rette hjælp.

Uanset om du selv kæmper med alkoholmisbrug eller er pårørende til en med alkoholproblemer så er det vigtigt at vide, der en vej ud af både alkoholmisbrug, men også en vej ud af alkoholafhængighed. Men det er dig der må tage første skridt og række ud efter hjælpen.

2 kommentarer til “Fylder alkohol for meget i din hverdag?”

Skriv en kommentar