Kan det betale sig at skifte bank?

 

Er du helt opmærksom på, hvad det reelt koster for dig, at have den bank du har? Bankerne tjener blandt andet penge på de renter og gebyrer du betaler for de services og produkter du har hos banken og der er faktisk overraskende stor forskel på prisen på disse hos de forskellige banker. Priserne varierer faktisk så meget fra bank til bank, at det faktisk reelt godt kan betale sig at undersøge, hvad der ellers findes af muligheder. Måske er det tid til at skifte bank?

 

Sammenlign banker

Når du undersøger om du skal skifte bank, så er det en god idé at sammenligne tre eller flere banker, da det kan være ret svært, at se ud fra en enkelt bank, om det de tilbyder er billigt, dyrt eller midt i mellem. Her er det også en god idé at se nærmere på de enkelte services og deres pris. Hvad er renten på en lønkonto, opsparingskonto, et billån eller et boliglån? Hvilke gebyrer betaler du fx for at have dit hævekort, adgang til netbank eller at overføre eller hæve penge? Det kan virke som mindre beløber, når man ser på tallene for de enkelte services, men i løbet af et år kan det faktisk hurtigt rende op og blive penge, der virkelig betyder noget. Hos Bankbesparelse.dk kan du få tilsendt tilbud fra tre forskellige banker helt gratis og vurdere, om du kan spare penge ved at skifte bank.

 

Forhandl inden du skifter bank

Når du har indhentet tilbud fra flere banker og dykket ned i deres renter og gebyrer, så har du ikke kun en bedre fornemmelse af hvad der er dyrt og hvad der er billigt i forhold til banker, men du har også noget, som du kan tage med til en forhandling med en bankrådgiver når du har besluttet dig for at skifte bank. Jo mere du ved, jo bedre er du stillet i en forhandling. Og banken er en forretning, der tjener penge på at sælge en service – det må man ikke glemme – og derfor kan man som potentiel kunde i banken godt tillade sig at udfordre rådgiveren lidt på, hvad man får for prisen og om prisen er tilfredsstillende, inden man går med til at lave en aftale.

 

Skift bank og spar penge

Det er som sagt ikke småpenge, du kan ende med at spare ved at skifte bank. For nogen er der tale om flere tusinde kroner om året i sparede penge, ved at skifte til en billigere bank. Hvem kunne ikke godt bruge et par ekstra tusinde kroner eller fem i overskud? Man tænker måske, at det kan være en stor og bøvlet proces at skifte bank – specielt hvis man har købt flere services som billån, boliglån, pension og andet i sin nuværende bank og de alle skal flyttes eller omlægges når man skifter bank. Det er helt forståligt, og det kan også godt være en smule tidskrævende at skifte bank. Men lad os sige det på denne måde: Det arbejde du lægger i at skifte bank er betalt arbejde. Du bliver betalt, nogle gange mange tusinde kroner pr. år i rabatter, ved at lave et stykke arbejde nu. Bliver det ikke straks mere interessant? Der kan i hvert fald være en pæn fortjeneste at hente ved at skifte bank, og vi håber at du nu har mod på at indhente tilbud fra bankerne og se, om der ikke også er noget at spare for dig.

Skriv en kommentar