Sådan får du mere ro i arbejdslivet

Kontorarbejde er forbundet med mange forstyrrelser. Som medarbejder bliver man afbrudt hele tiden, både af mails, opkald, kolleger og anden støj på kontoret, og det tager meget lang tid at vende tilbage til en opgave, når man først er blevet forstyrret.

Et studie udført på University of California viser, at vidensmedarbejdere bliver forstyrret hvert tredje minut, og det fører til en del spildtid på kontoret, primært fordi at det tager op til 20 minutter at vende tilbage til en opgave, efter at man er blevet forstyrret.

Forstyrrelser, distraktioner og støj på arbejdspladsen kan altså skabe stressede medarbejdere, der vil søge andre steder hen end arbejdspladsen for at få lov til at arbejde – eller som først kan få arbejdet gjort, når det er weekend eller når de er kommet hjem. Det er ikke en ideel måde at arbejde på.

Vi ved at der skal ro til, for at vores hjerner kan fordybe sig, imens vi mange steder har en arbejdsstruktur, der gør det modsatte. Vi har derfor her samlet et par tips til, hvordan man kan få mere ro i arbejdslivet.

Flere hjemmearbejdsdage

Nogle arbejder bedst på kontoret, imens andre arbejder bedst derhjemme. En af de ting, der virkelig er gået op for mange er, hvor rart det egentlig er at arbejde hjemmefra. Nogle har fundet en ro ved at arbejde hjemmefra og har fundet ud af, at de faktisk får mere lavet, når de arbejder hjemmefra end fra kontoret. Hvis det er tilfældet, bør man som arbejdsgiver opfordre sine medarbejdere til at tage nogle hjemmearbejdsdage, måske 1-2 dage om ugen. Man skal kigge på produktiviteten frem for, hvordan normen er – og hvis det hjælper på produktiviteten at have folk arbejdende hjemmefra, så skal de bare have lov til det. Det gavner kun virksomheden på bundlinjen.

Telefonboks til kontoret

I nogle perioder er der mere brug for ro og fred end andre. Det er især når man har en deadline, som skal overholdes. Det kan i sådanne tilfælde være en god idé at kunne trække sig tilbage i en telefonboks på kontoret. En telefonboks er nemlig lydtæt, så man har komplet frem og ro til at fokusere på sine arbejdsopgaver. Det kan uden tvivl øge produktiviteten for de medarbejdere, der har brug for at koncentrere sig i perioder – og det er altså en investering, der sagtens kan betale sig for en virksomhed.

Skriv en kommentar