Sådan vælger du den rette e-handelsplatform

Det er blevet let at starte en webshop i dag, særligt hvis man har de tekniske kompetencer, der skal til for selv at udvikle webshoppen. Der findes både open source-webshop-CMS’er samt closed source-CMS’er – så hvad skal du vælge?

Vi har samlet et overblik over de mest populære webshop-systemer: Prestashop, WooCommerce og Shopify. Læs mere om fordelene ved hver platform og få et overblik over, hvilken løsning, der er den bedste til lige præcis dit behov.

Prestashop: Fleksibel open source-løsning

Prestashop er udviklet som et 100% webshopsystem. Med Prestashop får du et system, som let kan skaleres i takt med at din forretning og webshop vokser. Prestashop er open source, og er derfor også gratis at anvende – der vil dog være omkostninger til dit webhotel.

Fordi Prestashop er open source, får du også rig mulighed for at tilpasse din webshop til dine konkrete ønsker og behov. Har du de tekniske kompetencer, vil du kunne håndtere rigtig meget selv. Hvis ikke bør du finde en professionel samarbejdspartner, der kan hjælpe dig.

WooCommerce: E-handel integreret med WordPress

WooCommerce er et e-handelsplugin til WordPress, som er verdens mest populære og udbredte CMS. Har du allerede et WordPress-website, som du ønsker at udvide med en webshop, er WooCommerce løsningen til dig.

Det er nemt at integrere WooCommerce med din WordPress-hjemmeside. WooCommerce er et plugin, der blot skal installeres og opsættes med de rette oplysninger – og så er du i gang. Dermed er WooCommerce også en praktisk løsning.

Lige som Prestashop er WordPress/WooCommerce også open source, hvilket betyder, at du har mange tilpasningsmuligheder, så du kan få lige præcis den webshop, som du ønsker.

Shopify: Komplet e-handelsløsning

Shopify er også blevet et populært valg, når det gælder webshops. Shopify er blandt andet blevet kendt for sin hurtige og nemme opsætning samt lette håndtering af produkter og ordrer. Derfor er Shopify også et godt valg for dig, hvis du ikke har en teknisk baggrund eller viden.

Shopify er en komplet webshopløsning, hvor hosting er inkluderet. Du skal dermed ikke tage stilling til, hvilket webhotel eller hostingudbyder, du skal vælge. Derudover slipper du også for bekymringerne om sikkerhed – det tager Shopify sig også af.

Selvom Shopify ikke er open source, lige som Prestashop og WooCommerce, så tilbyder Shopify også en lang række mulige apps, så du kan tilføje nye muligheder og funktioner til din webshop.

Hvad skal du så vælge?

Hvilken platform, der passer bedst til din forretning, afhænger af dine specifikke behov – og ikke mindst dit budget.

Prestashop er bedst til dig, hvis du ønsker fuld kontrol. Det kræver dog også at du har teknisk ekspertise. Prestashop er velegnet til større webshops, hvor der er et ønske om en høj fleksibilitet. Fordi Prestashop er open source, er det også gratis at anvende. Der kan dog komme ekstra omkostninger i forbindelse med udvalgte udvidelser/plugins.

WooCommerce er til dig, der allerede har et WordPress-website. WooCommerce har mange tilpasningsmuligheder og er et brugervenligt system. WooCommerce er open source og er et gratis plugin. Du har dog også mulighed for at udvide WooCommerce-funktionaliteten med andre gratis og pro-plugins.

Shopify er til dig, der har brug for at få en komplet løsning, hvor hosting også er inkluderet. Shopify er særligt velegnet til nybegyndere og til mindre webshops. Vær dog opmærksom på, at du er bundet til Shopifys prisstruktur.

2 kommentarer til “Sådan vælger du den rette e-handelsplatform”

  1. An interesting discussion is worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo subject but generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

    Svar
  2. I’ll right away clutch your rss feed as I can not in finding your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Please allow me realize in order that I could subscribe. Thanks.

    Svar

Skriv en kommentar