Skal min gamer computer være bærbar eller stationær?

Gaming fra PC eller bærbar? Det er et af det store spørgsmål, der stadig diskuteres lystigt blandt gamere. Men hvad er fordelen ved at have en bærbar kontra en stationær og omvendt? Vi ser på, hvad der taler for en bærbar og en stationær gaming pc i dette indlæg.

Derfor skal du vælge en bærbar

Før i tiden var det ganske utænkeligt, at man skulle kunne spille spil og rent faktisk have en god oplevelse med det, hvis udgangspunktet var en bærbar maskine. Men i dag forholder det sig anderledes.

I dag er der kommet øget fokus på, at en bærbar også skal kunne bruges som en gaming maskine. Ganske enkelt fordi det er blevet en god forretning at tilbyde bærbare computere til gamer-segmentet. Derfor er der heller ikke tale om maskiner med meget ringe specifikationer i forhold til at køre de nye spil, men derimod maskiner med gode specs.

Noget der særligt taler for en bærbar, er at det er en samlet pakke. Man skal ikke tænke på skærm og keyboard, men derimod ofte kun investere i en mus og et headset foruden selve computeren – da ingen seriøse gamere vil spille fra en touchpad.

Særligt kan man få gode skærme på de bærbare modeller, hvor opdateringsfrekvensen er høj og opløsningen er rigtig god. 

Den bærbare er også netop det – altså bærbar – hvilket kan være en stor fordel, afhængigt af om dine præferencer er at spille i dit eget hjem eller sammen med andre. Ligeledes kan det være, at du ikke har den fysiske plads til et stationært setup eller at du måske skal bruge computeren til både uddannelse og til at spille på. Her vil den bærbare naturligvis være ideel.

Derfor skal du vælge en stationær PC

Den stationære computer har en klar fordel, som den bærbare ikke rigtig kommer i nærheden af: Ydelse. Derudover er det vigtigt for mange gamere, at de selv kan samle eller bestemme, hvad der skal være i deres gamer PC.

Og hele setup´et med at bygge selv betyder også, at man får lettere ved at opgradere i fremtiden, når dine nye yndlingsspil pludselig stiller nye krav til RAM, grafik eller plads i harddisken. Du kan nemlig altid skifte enkeltdele, da du har let adgang til kabinettet.

Netop den frie adgang til kabinet og den ekstra plads betyder, at man i den stationære maskine kan dyrke et helt andet setup. Foruden at kunne sammensætte med valgfrie komponenter, kan man også opnå en langt bedre luftgennemstrømning og køling. Der betyder, at komponenterne holdes nedkølede og dermed ikke taber ydelse på samme måde som i en bærbar.

 

Og vinderen er… Dine præferencer!

Selvom det stadig er billigere at producere et bæst af en stationær gamer PC, kan du i dag finde slagkraftige bærbare maskiner, som giver dig en ready-to-play løsning, hvor du ikke skal finde skærm etc. til dit setup. Du bør derfor i stedet overveje, hvad du foretrækker.

Er du meget til at spille ude, vil du have en løsning, der også kan bruges på studiet eller har du ikke pladsen til en stationær opsætning, så gå efter den bærbare løsning.

Er du derimod mere til at bygge selv og dyrke at vælge de helt rette komponenter, vil du have optimale muligheder for løbende tilpasninger og er ydelse det vigtigste for dig, så skal du have en stationær løsning.

2.045 kommentarer til “Skal min gamer computer være bærbar eller stationær?”

 1. I know this if off topic but I’m looking into starting my
  own weblog and was curious what all is required to get setup?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty
  penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100% sure.
  Any recommendations or advice would be greatly
  appreciated. Cheers

  Svar
 2. Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog shine.
  Please let me know where you got your design. With thanks

  Svar