5 nyttige muligheder til leg i haven

Det er sommer, og livet er let. Solen skinner hele dagen, og der er masser af dejlige ting at lave i haven med børnene. Der er gynger, trampoliner, legehuse og klatretårne, som børnene kan nyde på en varm eftermiddag. Hvilket legetøj skal du have i din have? Her får du fire populære stykker legetøj:

Gyngestativ

Gynger er et hit i alle aldre, selv voksne kan få sus i maven på en gynge. Der fås dog masser af forskellige former for gyngestativer. Der findes de helt simple gyngestativer, kun med gynger, men der er også gyngestativ med rutchebane og med klatre-muligheder og tov. Ikke alle haver har plads til et stort stativ, hvilket et simpelt gyngestativ kan være mere passende. Man kan skifte gyngerne ud til en sansegynge eller gynge trapez.

Trampolin

Trampoliner er et godt valg, hvis man gerne vil have et legetøj, som sine unger kan bruge i mange år fremover. En trampolin er et godt legetøj i haven. Den giver dine børn mange timers sjov og kan endda også bruges af voksne. Trampoliner fås i flere størrelser og former. Den kan stå på ben med net omkring, eller du kan vælge at grave den ned i haven, så den fylder mindre.

Legehus

Legehus er et godt legetøj til de mindre børn. De mindste børn kan bruge timevis i et legehus, hvor der både kan leges mor, far og børn. Men man kan også lege butik, og meget andet. Børn har en fantastisk fantasi, og kan nemt finde på en leg. Et godt tip er, at når legehuset ikke bliver brugt mere, så kan man bruge, som et lille opbevaringsrum til græsslåmaskinen, haveredskaber og andet.

Klatrestativ

Børn elsker at klatre, både piger og drenge, gerne så højt som muligt. At have et klatretårn vil være et hit for børn i flere aldersgrupper. Men sørg for, at sikkerheden er i orden. Undgå at gøre klatrestativet alt for højt, hvis barnet nu falder ned. Du kan vælge at lægge underlag af gummi, så barnet falder så blødt som muligt.

Plads til leg

Hvis man ikke har råd, eller nerver, til at købe et klatretårn eller andet, så er det vigtigste, at der er plads i haven. Har man en lille have, så vil det hurtigt se rodet ud, hvis man stiller et kæmpe tårn. Bare en tom græsplæne, kan også indbyde til masser af leg, såsom at spille med bold, spille badminton, fangeleg eller gymnastik på græsset.

Skriv en kommentar