Design dit websted: Sådan opsætter du det og bruger visuelle elementer

Ønsker du, at dit websted skal se professionelt ud og gøre et godt indtryk på de personer, der besøger det? I denne artikel giver vi dig tips til at designe et website, der ser godt ud og er let at navigere på.

Vælg et layout

Det første skridt i designprocessen er at beslutte, hvilken type layout-stil du ønsker. Der findes mange forskellige stilarter, herunder gitterbaserede layouts, layouts i fuld bredde med lige brede kolonner eller endda sider med lodret rulning! Når du har besluttet dig for en layoutstil, er der flere måder at tilføje visuelle elementer som billeder og videoer, der kan forbedre brugeroplevelsen.

Vælg hjemmesidens farver

Næste punkt på dagsordenen: farveskemaer! Mange mennesker tror, at alle websites kun skal bruge én farve, men det er ikke sandt. Ved at bruge de rigtige farver kan du give dit websted en særlig følelse og hjælpe det med at skille sig ud! Endelig skal du overveje, hvor meget plads du giver de enkelte funktioner på siden. Hvis noget er vigtigt, skal du ikke være bange for at gøre det større end andre elementer på siden og give den mere fokus

Placer elementer på dit websted

At designe et websted handler ikke kun om at vælge farver og layouts, du skal også tænke på, hvordan folk rent faktisk finder rundt i dit indhold. Det kan du gøre ved at placere tingene godt og overskueligt. Der er nogle faste ting, som er testet af af en masse besøgende, og det går ud på, hvor menuen bør være placeret, og hvor nemt det bør være at skabe et overblik.

Gør det visuelt lækkert

Besøgende kan godt lide billeder, som er noget konkret, men også relevant. Gode billeder, som den besøgende allerede mødes med på forsiden, vil få den besøgende til at vil se mere. Det kan godt betale sig, at lave flotte og gratluiøse billeder til din hjemmeside, om du så skal investere dig i et godt ringlys og et kamera, så er det dét værd!

Hvis du ikke selv har evnerne

Hvis evnerne (og måske tiden) ikke er til stede, når du gerne vil have designet en hjemmeside, så skal du vide, at der rent faktisk er hjælp at hente. Der er menneske, som har uddannelser eller blot mange års erfaring til at designe en billig hjemmeside. En webdesigner har specialiseret i gennem brugeroplevelser og test, som ved præcis, hvordan en hjemmeside bør se ud, men samtidig med, har evnerne til at gøre den helt unik.

En freelance webdesigner kan skabe en unik og visuelt flot hjemmeside efter egen intuition, men det kan også være ud fra dine ønsker. Hjemmesiden bør laves ud fra hvilken målgruppe hjemmesiden henvender sig til, for at opnå det bedste resultet.

Pris

Nu tænker du måske, at det lyder dyrt at få designet en hel hjemmeside fra bunden af, og intet i denne verden er gratis. Men en hjemmeside, som er unik og optimeret i forhold til søgemaskiner, som også passer til både telefoner, computer og tablet, så bør det anses som en investering, fremfor en udgift. For en hjemmeside, der har en god hjemmeside, som også sælger noget unikt, vil hurtigt få tjent pengene ind igen i salg.

En kommentar til “Design dit websted: Sådan opsætter du det og bruger visuelle elementer”

  1. Mobile Phone Monitoring App – hidden tracking app that secretly records location, SMS, call audio, WhatsApp, Facebook, Viber, camera, internet activity. Monitor everything that happens in mobile phone, and track phone anytime, anywhere.

    Svar

Skriv en kommentar