Det er farligt at sidde forlænge foran computeren

Vi ved det faktisk godt allesammen, og alligevel gør de fleste af os det. Nemlig at sidde 8-10 timer foran computeren, mindst 5 dage om ugen, 46 uger på et år.

Vi tror, at yogakugler, pedaltræner og hævesænke skriveborde er blevet løsningen på vores dårlige livsstil. Og ja det er dårligt for dig at sidde, og folk som arbejder på kontor skal være opmærksomme, før deres helbred begynder at blive dårligere. Der er mange ulemper i bevægeapparatet ved at bruge for lang tid på at sidde ved computeren, som f.eks. nakkesmerter og rygproblemer, kan andre dele af kroppen lide i stilhed, såsom hjerte og bugspytkirtel. Derudover har du stor risiko for at tage på i vægt, fordi du er inaktiv. Faktisk når man sidder uafbrudt i længere perioder, faktisk får folk større risiko for at lide af diabetes, hjertesygdomme, kræft og en række andre sundhedsmæssige problemer. 

At sidde betyder stillesiddende muskler, og blod strømmer ikke så godt i muskler, der ikke er aktive. Denne mangel på bevægelse mindsker mængden af ​​lipoproteiner med høj densitet i blodet, hvilket kan føre til ophobning af fedtsyrer og påvirke hjertet. Muskler  der ikke bliver brugt, reagerer ikke godt på insulin, så længere perioder med inaktivitet kan mindske kroppens evne til at reagere på insulin og øge risikoen for diabetes.Så hvis du ikke gider fitness, så tag på legeplads med dine børn.

Derfor er det vigtigt, at du får dig bevæget dig i løbet af en dag. Hver eneste gang du har en chance for at få at bevæge dig, så er det bare at komme i gang. Tag elevatoren når det er muligt. Hvis du kan udføre en opgave, der står og bevæger dig, skal du gøre. Telefonopkald kan foretages, mens du går. Møder kan afholdes ved et stående bord. Hvis du har råd til det, er et hævesænkbord en god mulighed, der giver dig mulighed for at skifte mellem at sidde og stå efter behov. Et stående skrivebord er ikke en løsning i sig selv, men ligesom at sidde ikke er den eneste løsning. Stående tvinger musklerne til at være mere aktive ved at gøre ting som at opretholde balance og skifte vægt, og stående introducerer også evnen til at bevæge sig mere frit, hvilket øger cirkulationen og musklerne.

Dårlig kropsholdning skader forholdet mellem muskler og knogler, det lægger stress på sener og ledbånd og kan efterlade folk med kroniske nakke- og rygsmerter. For at sikre, at din siddestilling er korrekt, skal du kontrollere disse ting: Sid mod ryglænet med en ret ryg. Ørene justeret med skuldrene. Afslappede skuldre. Knæ og albuer bøjet 90 grader. Fødder fladt på gulvet. Skærm placeret således, at hagen er i niveau med gulvet. Hvis du bemærker, at du begynder at slappe af, eller hvis dit hoved læner sig for langt mod skærmen eller vippes for langt op eller ned, skal du tage et sekund på at rette din kropsholdning og prøve at være opmærksom, mens du arbejder. Indstil en timer, hvis det er muligt, så du husker at skifte position.

 

Skriv en kommentar