Digital markedsføring er essentielt for din virksomhed

Driver du en virksomhed, vil du ikke kunne undgå at tage stilling til jeres online tilstedeværelse. De fleste nutidige kunderejser starter digitalt, uanset om der er tale om et forbrugskøb såsom en computer eller en serviceydelse såsom en klipning hos frisøren. Derfor er digital markedsføring altafgørende for dig som virksomhedsejere, hvis du ønsker at få succes både kortsigtet og langsigtet.

Mulighederne med digital markedsføring er endeløse og hvor det lige giver mening at begynde, afhænger i den grad af, hvilken slags virksomhed du har. Google annoncering og søgemaskineoptimering har eksisteret siden starten af 00’erne, hvor Google for alvor er blevet en del af vores daglige færden på internettet. Det gode ved at være synlig på Google er, at din målgruppe søger aktivt efter dine produkter med et erkendt behov. Google Ads annoncering og SEO er derfor et godt sted at starte, hvis du sælger produkter eller ydelser, som der er en stor efterspørgsel på.

Sociale medier som Facebook og Instagram er effektive medier, hvis du har produkter eller ydelser der er nye eller revolutionerende. På den måde kan du skabe awareness omkring dit brand og på den måde påvirke målgruppen over tid. Det kunne f.eks. være et nyt stykke software eller en app, der kan gøre hverdagen lettere.

Sådan bliver du klogere på digital marketing

Udfordringen med online markedsføring er, at det kan være svært at mestre de forskellige discipliner. Digital markedsføring er en meget dynamisk branche, hvor tingene udviklingen sig væsentligt hurtigere i forhold til andre brancher. Nye algoritme ændringer og funktioner i de forskellige annonceplatforme stiller højre krav til at følge udviklingen konstant som marketing specialist. Det giver det ligeledes mening at specialisere sig inden for et felt, så man er fokuseret i enkelt kanal.

Hvis du gerne vil blive klogere på digital markedsføring, kan du finde inspiration blandt medier som f.eks. https://digitalnews.dk/ eller på YouTube, hvor der også er mange eksperter, der deler ud gratis af deres viden.

Både Facebook og Google har også kurser samt certifikater, som man kan blive verificeret i og dermed bryste sig af sin ekspertise efterfølgende.

Mulighederne er mange, men vigtigst af alt er selvfølgelig at starte et sted.

 

Skriv en kommentar