Få ryddet op derhjemme

Har du boet det samme sted i en årrække, kan du sikkert nikke genkendende til den tendens, ting har til at samle sig fuldstændig uforudsigelige steder. Det er ikke nødvendigvis rod, som tilfældige gæste vil støde på, men du er alligevel pinligt opmærksom på, at det findes, at du ikke har styr på det eller hvor det skal hen. Det oplagte eksempel er gamle men vigtige papirer såsom regnskaber, men afhængigt af hvem du er, og hvor du er i dit liv, kan det være mange forskellige ting. Det kan være gamle skolebøger, du regner med at skulle bruge en dag eller sælge videre, men det kan også være et par gamle kasser Lego, du ikke har brug i mange år men håber at kunne give videre til dine børn. Fællesnævneren er ting, som du ikke bruger hyppigt, men som du alligevel ønsker at gemme, og som derfor nu har hjemme et mærkeligt sted i din bolig.

Navngiv med en labelprinter

Hvis du gerne vil undgå fremtidigt rod i både hoved og bolig, er det den slags, du bør få ryddet op i. I nogle tilfælde betyder det, at det skal smides ud. I andre tilfælde kan det gemmes, hvis bare der kommer system i det. Systemet er dog klart det sværeste, men kan hjælpes på vej med de rette redskaber. Vil du for eksempel gerne have en måde at navngive kasser, så køb etikprinter og labelprinter hos Redoffice Scan Office.

Gør brug af de rette redskaber

En labelprinter er kort sagt det oplagte redskab til at begynde systematiseringen af det rod, du trods alt gerne vil gemme. En labelprinter er nemlig bare en lille maskine, du kan skrive hvad som helst på, hvorefter den udskriver et lille, klistrende mærkat med påskriften. Det vil altså sige, at du kan navngive papkasser eller mapper med datoer, navne og påmindelser. På den måde er du nemlig først og fremmest sikker på, hvad du egentlig går og gemmer på. Derudover kan det også udgøre en god mulighed for at gennemskue, hvad du egentlige bør gemme. Brug din labelprinter til at skrive en påmindelse til dig selv om, at du skal smide den pågældende kasse og dens indhold ud, medmindre du har brugt indholdet inden da. På den måde kan du holde dig selv i snor og blive mindet om, hvad der egentlig er vigtigt og praktisk at gemme. Uden en labelprinter ender din kælder med at være fyldt med nostalgi men uden noget brugbart.

Andre måder at systematisere

En labelprinter behøver dog ikke være dit eneste våben i kampen mod denne form for krybende rod. Der findes nemlig også andre måder at holde rodet nede, eller i hvert fald at holde orden i det. Disse afhænger dog i højere grad af, hvad rodet egentlig består af. I nogle tilfælde kan et eksternt lager for eksempel være den rigtige løsning. Det er det for eksempel for mange samlere, som får stor nydelse, men ikke nødvendigvis nogen funktion ud af deres samling. I sidste ende er det nemlig kun dig, der ved bedst.

Skriv en kommentar