Hvad en IP-adresse siger om dig

Når du kigger lidt rundt omkring på internettet, gemmes der meget data omkring dig og din adfærd for hvert lille musseklik du laver. Din internetudbyder og alle de hjemmesider som du besøger logger nemlig alt din adfærd, og det gør de gennem vores enheders eller WI-FI’s IP-adresser. Der er enormt mange der allerede har adgang til din IP-adresse og altså også en hel masse som vil få adgang til din IP-adresse senere hen. Derfor sidder du naturligvis nok også tilbage med frygten for hvad din IP-adresse egentligt helt præcist siger om dig som person.

 

Hvad siger din IP-adresse om dig? Hvilke informationer kan virksomheder og personer egentligt få ud af fra en IP-adresse? Den første ting som alle IP-adresser viser er din geografiske placering. Faktisk så kan den vise helt ned til hvilken by ejeren af IP-adressen bor i, men bare rolig, den viser ikke nogen adresse i byen. Du skal altså ikke være bange for, at nogen pludseligt dukker op ved dit hus. Hvis en der læser din IP-adresse vil have fat i den præcise adresse skal de først gennem din internetudbyder og som regel giver de aldrig informationer ud til andre.

 

Selvom ens hjemmeadresse ikke kan findes direkte gennem en IP-adresse, er der dog en del mere informationer der kan findes, udover hvilken by man befinder sig i. Her kan man finde næsten alt information vedrørende ens internetaktivitet. Hvis man har nogle solide evner, kan man meget hurtigt ud fra ikke mere end en IP-adresse finde ud af hvilke hjemmesider IP-adressen har brugt, hvilke services den bruger, samt hele adressens internethistorik. Hvis man er virkelig god, og virkelig graver dybt, er det også muligt at finde frem til hvilken person der sidder bag den undersøgte IP-adresse.

 

 Din IP-adresse vil ændre sig en gang imellem. F.eks. hvis din internetudbyder skal skifte deres IP-system, vil det have den betydning, at din IP-adresse vil skifte sig fra hvad den var førhen. Som almindelig bruger af internettet er der dog en god sandsynlighed for at du slet ikke opdager alt det der foregår, og at du bare kan fortsætte med at besøge de hjemmesider du vil. 

 

Hvordan kan jeg finde frem til min egen IP-adresse?

 

Nu sidder du muligvis og undre dig over hvad din IP-adresse egentligt er. Det er enormt nemt at finde frem til ens egen IP-adresse. Dette kan du gøre ved blot at besøge en hjemmeside, som viser dig din IP-adresse og hvilke informationer der er kædet sammen med din IP-adresse. Du kan blot google ”min IP-adresse” og så vil der dukke en masse forskellige hjemmesider op, som tilbyder netop denne service og giver dig muligheden for at se din IP-adresse.

 

Her var altså lidt omkring hvad en IP-adresse egentligt siger om dig, samt hvordan du kan finde din egen IP-adresse. Som du kan læse, er der en del informationer der kan graves frem fra blot en IP-adresse, men du behøver ikke at være bange for at bruge internettet. Hvis du bare bruger internettet til almindeligt brug, er der ikke noget at frygte.

http://ip-nu.dk/

Skriv en kommentar