Lav dit eget design af rav

Hvad er rav ?

Det rav, som man samlede i stenalderen, stammer fra enorme skovområder, der for 55-35 millioner år siden havde spredt sig ud over store dele af det nuværende Nordeuropa. Rav er hærdet harpiks, som nogle træsorter har svedt ud. Harpiksen dryppede ned i skovbunden, hvor det efter flere tusinde år hærdede og blev til rav. Intet sted er ravet dog fundet, hvor det er dannet. Hav, floder og isen fra istiderne har transporteret det vidt omkring – ravet er spredt over et kæmpe område – fra England i vest til Rusland og Ukraine i øst.
I dag findes de største forekomster af rav langs vestkysten af Jylland og langs de baltiske landes Østersøkyst og det er ganske let at finde rav med de ravlygter der bruges idag.

Det er dit design

At lave produkter som indeholder rav er ikke så svært som man lige skulle tro og noget at det letteste er at designe et billede med rav og her køber du blot et billig billede på et loppemarked og dit design går så ud på at lægge små rav stykker ind i billedet som der fekt er gjort på dette billede.

Led efter webdesignere på Google

Her får du ved en sådan søgning rigtig gode ideer til hvad du kan lave hvis du er løbet tør for ideer til dit nye rav design.

Find selv ravet med en ravlygte

Hvis du selv vil finde rav til dine design projekter skal du have fat i en ravlygte hvis du vil på ravjagt om natten som er det letteste. En ravlygte skal for at man seriøst kan gå på ravjagt være min. 30w men her skal man passe på da der findes en del 30w og 42w ravlygter som har et meget kraftigt lys men ikke særligt bred lys og de egner sig ofte til at lede i vandet med og det er normalt også dykkerlygter.
Vil du lede efter rav på stranden eller i vandkanten så skal du se efter en ravlygte med et mere bredt lys og ikke så kraftigt og her er min erfaring at ravlygter på omkring 50w og op til ca. 100w er de bedste.

 

2.852 kommentarer til “Lav dit eget design af rav”

  1. Hello, i think that i saw you visited my site thus i came to “return the favor”.I am trying to find things to improve my web site!I suppose its ok
    to use a few of your ideas!!

    Svar