Undgå skattesmæk

De fleste er altid lidt spændte når vi når foråret og kan få at vide om vi skal have penge tilbage i skat eller ej. Alt efter hvor sikker du er på dine egne evner indenfor regnskabsføring, så har på muligvis lidt ro i maven eller er meget nervøs. Det kan ødelægge mange planer og ønsker for resten af året, hvis man får er stort skattesmæk der skal betales tilbage.

Hold øje med din indkomst 

For at undgå et skattesmæk så er det vigtigt at du tjekker om din selvangivelse er korrekt. Det er nemt hvis ens indtægt er det samme hver måned, men hvis den variere eller du skifter arbejde i løbet af året, så kan der opstå fejl. Nogle vælger at lave et tjek halvvejs i året. Så regner de sammen hvor meget de har tjent indtil nu og hvad de forventer resten af året. Hvis resultatet er højere end hvad man har indberet ved årets begyndelse, bør man ændre selvangivelsen. Dog skal der også tages hensyn til forskellige fradrag man er berettiget til. 

Overlad det til de profesionelle 

Hvis det her lyder lidt for besværligt og omstændigt, så kan det være bedre at kontakte  en professionel bogholder. Ved at ofre lidt penge på en bogholder er du sikker på at du ikke får en ubehagelig overraskelse og mister det meste af din opsparing. Det kan derfor give en masse ro i maven at vide at nogen har styr på dit regnskab og hvor meget du skal betale i skat. Du vil hverken komme til at betale for meget, fordi du ikke har gjort brug af skattefradrag som du egent har ret til, eller betale for lidt og få en stor efterregning. 

En kommentar til “Undgå skattesmæk”

Skriv en kommentar