Virkeligheden ved at leve med en alkoholiker Hvorfor vælger nogle at blive i et forhold med en der drikker?

Virkeligheden ved at leve med en alkoholiker Hvorfor vælger nogle at blive i et forhold med en der drikker?

Når man lever sammen med en alkoholiker, kan det være en rigtig hård oplevelse. Man ved aldrig, hvad der vil ske fra den ene dag til den anden, og man kan aldrig forudsige, hvordan personen vil opføre sig. Nogle mennesker vælger at blive i disse forhold, selv om forholdet for andre nærmest virker giftigt. Hvorfor gør de det? Læs videre for at få mere indsigt i dette komplekse spørgsmål.

 

Der er nogle få mulige grunde til, at nogen vælger at blive hos en alkoholiker. For det første kan de være økonomisk afhængige af personen. Alkoholikere kan ofte være meget manipulerende og vil bruge økonomiske trusler eller skyldfølelse for at holde deres partner i nærheden.

 

For det andet kan personen være bange for at være alene. En alkoholiker kan få dig til at føle dig utrolig afhængig og drænet, så det er forståeligt, at nogle mennesker hellere vil finde sig i misbruget end at stå over for livet alene.

 

Endelig kan personen have et lavt selvværd og tro, at vedkommende ikke fortjener bedre. De tror måske, at det er så godt, som det bliver for dem, og at ingen andre alligevel ville have dem.

 

Du er aldrig ansvarlig for en anden persons misbrug

Uanset årsagen er det vigtigt at huske, at du er ikke ansvarlig for en andens afhængighed. Du kan ikke få dem til at få det bedre, og du kan ikke ændre dem. Hvis du er i et forhold med en alkoholiker, er det vigtigt at passe på dig selv først og fremmest. Sørg for, at du har et støttesystem uden for forholdet, og vær ikke bange for at søge professionel hjælp, hvis du har brug for det. Husk, at du også fortjener at være glad og sund!

Hvis du eller en du kender kæmper med alkoholisme, så kontakt en professionel for at få hjælp. Der er mange ressourcer til rådighed, både online og offline. Du skal ikke lide i stilhed – der er altid nogen, der kan hjælpe dig!

 

En kommentar til “Virkeligheden ved at leve med en alkoholiker Hvorfor vælger nogle at blive i et forhold med en der drikker?”

Skriv en kommentar