Oplev det smukkeste Gods i ubeskrivelige omgivelser

Vidste du, at der i Hvalsø findes en perle uden lige? Nemlig det underskønne Sonnerupgaard Gods, som ligger i helt unikke og idylliske naturomgivelser. Hvalsø ligger et kvarters tid uden for Roskilde og er nemt at komme til fra storbyen med både bil eller offentlig transport. Sonnerupgaard Gods byder på helt unikke lokaler, smuk natur og landlig idyl, og et sted at skabe minder for livet igennem fester, møder, firmaevents og meget mere på Sjælland.

Sonnerupgaard Gods har mange års historie bag sig, og lige så har deres lokaler. De har blandt andet laden, som hedder 1877-Laden, og som navnet afslører, er den opført i 1877. Derudover er Godset dateret helt tilbage til 1341, så det er rigtig, rigtig mange år gammelt. Trods de mange år og at historierne bibeholdes, så er Godset løbende moderniseret – dog i tråd med den gamle stil. Alle deres lokaler er fuldt udstyret med alt fra industrikøkkener til moderne AV-udstyr.

Sonnerupgaard Gods har gennem dets lange historie haft flere ejere, blandt andet Bildslægten, som ejede Godset i midten af det 16. århundrede. Derefter kom Godset i Trolleslægts besiddelse. Og i 1621 ejede Rigsraad Manderup Parsberg Sonnerupgaard Gods. Efter hans kone Anne Brahes død, blev det solgt til Rigsmarsk Jørgen Urne, og ved hans død overtog hans søn Knud Urne det. Senere i 1661 blev det solgt til professor Bertil Bartholin, og efterfølgende har blandt andet Etatsraad Rasmus Vinding også været ejer. 

Hovedbygningen blev, på den plads som kendes i dag, opført efter en brand i 1731 af direktøren i det Vestindisk-Guineriske Kompagni, som hed Severin de Junge. Hovedbygningen lå før branden i voldgravskomplekset, som i dag kaldes Den Brændte Grav, grundet historien om branden. Senere hen i 1923 blev det solgt til konsortiet, Schulin-Zeuthen, der i 1928 solgte det til godsejer Breit. Derefter blev det solgt til fabrikant Hollesen, som ejede det i perioden 1954 til 1959. Derefter købte Forsikringsselskabet Alm. Brand det, og brugte det i ca. 25 år til kursuscenter, her ombyggede man hestestalden og vognport til det formål i 1963. 

Ved årsskiftet mellem 1996 og 1997 købte Birgitte Israelsen Knudsen og Peter Kjær Knudsen ejendommen af Anne Dorph og Preben Herbo, som fra 1985 havde ejet ejendommen. Senest har Anders Knudsen overtaget Godset fra sin mor i 2015, og er i dag Godsejer af Sonnerupgaard Gods. 

2 kommentarer til “Oplev det smukkeste Gods i ubeskrivelige omgivelser”

Skriv en kommentar