Sådan bliver du en bedre leder

Uanset om du er ny i lederfaget eller har været det i længere tid, så er det aldrig for sent at gøre dig selv bedre som leder. At være leder kan være hårdt, ikke bare på grund af det store ansvar, men også alt det sociale, når det kommer til dine ansatte og kollegaer. Her kan du læse mere om, hvordan du bliver en bedre leder.

Klare mål og god kommunikation er vejen frem 

Dine ansatte skal vide hvad du forventer af dem, men du skal også vide, hvad dine ansatte forventer af dig som leder. Hvis du sætter dig klare mål og visioner, og samtidigt får det formidlet ordentligt ud til dine ansatte og kollegaer, så ser de dine visioner, som du selv ser dem, og samarbejdet bør gå mere glidende, end hvis du selv kommer til at hakke i kommunikationen. Med god kommunikation følger der også forbedret dialog og evnen til at lytte. 

Et godt team giver et godt samarbejde

Dit team skal være gode sammen, derfor må introverser og konflikter ikke fylde for meget, også selvom at det selvfølgelig kan ske, hvis nogen bliver uvenner – hvilket er helt naturligt, i en vis, moderat grad. For at samle et godt team, starter man som leder ved ansøgningerne, og her er det også muligt at få hjælp. Du kan eksempelvis få hjælp af sådan noget som en Headhunter. På den måde er det nemmere for dig, at finde den helt rigtige, når du mangler at få besat en stilling. 

Hvad gør dig til en dårlig leder? 

En dårlig leder kan på den ene side både være for stille, konfliktsky, og ikke-integrerende. Agerer lederen for meget på denne måde, kan det medføre uorden, løse ender i forhold til konflikter, og uforståelighed for medarbejderne. På den anden side kan den dårligere leder også være for temperamentsfuld, have svært ved at anerkende sine ansatte ordentligt, være nedsættende og egoistisk. Agerer lederen for meget på denne måde, kan det medføre et meget giftigt arbejdsmiljø, der i sidste ende ikke vil kunne opretholde standarten for en arbejdsplads, med for mange utilfredse ansatte og med risiko for dårlig psyke hos dem som det går ud over. Mobning er den værste ting der kan opstå på en arbejdsplads og som leder skal du være hurtig til at stoppe det. 

En kommentar til “Sådan bliver du en bedre leder”

Skriv en kommentar